Van Heeswijk
Gebouwen-Inspectie

“UW GEBOUW ONZE ZORG”

Gebouwinspectie

MetselwerkGevelspecialist Ron van Heeswijk gelooft in een persoonlijke aanpak want elk bouwwerk – zowel oud als jong – vraagt om een eigen draaiboek, ook omdat u als woningbezitter zo uw eigen voorkeur en wensen hebt. Dat kan zitten in esthetiek, duurzaamheid, het laten uitvoeren van een niet– destructief onderzoek, of in het opstellen van een herstel- of meerjarenonderhoudsplan (MJOP).

Wat uw ambities ook zijn, van historisch metselwerk met authentiek voegwerk in de restauratie, tot het reinigen van vervuild metselwerk van gevels en het vervangen van verouderd voegwerk, of een onafhankelijk en betrouwbaar gebouwinspectie advies. Wij kunnen u daarmee van dienst zijn.

Niet- destructief & destructief onderzoek

Destructief

Ontzorgen

Of bent u enkel op zoek naar vaklieden die een offerte willen uitbrengen? Geen probleem, wij helpen u graag met het zoeken naar de gevelspecialist. Het netwerk van Van Heeswijk GebouwenInspectie bestaat uit betrokken gevelisten die de nieuwste technieken beheersen en werken met de nieuwste materialen.

Van Heeswijk GebouwenInspectie voert inspecties uit voor particulieren, gemeenten, woningcorporaties, bouwbedrijven, VVE’s en eigenaren van monumenten. 

Voor informatie kunt u hier met ons contact opnemen.

Ron van Heeswijk

Ron van Heeswijk

Sinds april 2007 voert Ron van Heeswijk gebouweninspecties uit voor, woning-corporaties, bouwbedrijven, overheden en ook particulieren, VVE’s en eigenaren van monumenten, en adviseert tevens over bouw- en herstel-werkzaamheden en planmatig onderhoud. Inspecties met een drone aan de buitenkant – of binnen – van een gebouw zijn een nieuwe toevoeging aan onze werkzaamheden, waarmee we u nog beter van dienst kunnen zijn.

Onze drones zijn uitgerust met uitmuntende 4K-camera’s met zoom functie en maken desgewenst thermografische beelden.

Ze kunnen voorgeprogrammeerde routes vliegen, waardoor bijvoorbeeld ook vergelijkings-opnames op meerdere dagen gemaakt kunnen worden. Uiteraard is onze drone-piloot gelicenseerd voor het op afstand besturen van een drone.
Tevens zijn wij lid van KNVvl. Van Heeswijk kan u, na inspectie en rapportage, ook begeleiden bij restauratie herstelwerkzaamheden zowel bij metselwerk als het voegwerk.

Zo heeft u alle advies rondom de inspectie en de werkzaamheden onder één dak. U kunt hier contact met ons opnemen. 

We vinden het fijn om te vermelden dat we sinds januari 2019 virtueel worden ondersteund door Marjolijn van Heeswijk van Sprankelsupport.

Advies bij schade

Advies bij schade

Gemetselde gevels kunnen schade vertonen, dan denkt men aan:
Afspattend metselwerk door roestige gevelankers
• Voegwerk dat is aangetast onder invloed van weersgesteldheid, of door gevelreiniging, mechanische belastingen, vorst- en/of zoutschade
• Metsel- en voegmortel dat door een verkeerde samenstelling is aangetast door weersinvloeden
• Bakstenen die door vorstinwerking of bijvoorbeeld hoge drukbelastingen schade vertonen
• Scheurvorming in het metselwerk
• Vergipsing of ontsierende uitbloei op het metselwerk
• Lekkages door onjuiste detaillering of gebreken aan de waterkerende lagen
• Advies bij het bemonsteren
• Voor een goed advies is het belangrijk dat eerst een bouwkundige diagnose wordt gesteld over de oorzaak van de schade.

Gebouweninspectie

Gebouweninspectie

Soms kan een inspectie van een moeilijk bereikbaar gebouw tijdrovend, duur en soms gevaarlijk zijn. Maar met het inzetten van een drone hoort dit tot het verleden.

Samen met Frans Janssen van luchtfilmproducties.nl brengen wij uw actuele projecten overzichtelijk in beeld.
Veilig, snel, efficiënt en betaalbaar.

Waarom een inspectie met drone?

Waarom een inspectie met drone?

Met een drone is er geen dure kraan, hoogwerker of steiger nodig. De drone vliegt makkelijk tussen, over of onder gebouwen door, en zelfs binnen in grote ruimtes. Dankzij de professionele 4K-camera resulteert dit in haarscherpe foto- en videobeelden van uw gebouw. Omdat niemand fysiek omhoog hoeft zijn drone inspecties veiliger dan traditionele gebouwinspecties.
Bovendien zijn drones zelfs bij slecht weer en op grote hoogtes bruikbaar. Doordat ze zo efficiënt zijn is een drone inspectie zeker kostenbesparend.

Een drone inspectie is bij uitstek geschikt voor: inspectie op (grote) hoogte van gebouwen en terreinen, rapportage’s van mogelijke gebreken en planmatig onderhoud en het in kaart brengen met 3D mapping van partiële beschadigingen en reparaties.

Wat voor een inspectie?

Wat voor een inspectie?

De drone inspecties zijn voor ieder gebouw en terrein geschikt maar voor sommige klussen zijn ze bij uitstek de beste keuze.

Denk bijvoorbeeld aan:
• Windturbines en windmolens.
• Hoogspanningsmasten en kabels.
• Zonnepanelen, monumentale panden, bouwlocaties, wegenbouw.
• Daken, gevels, dakgoten enz.
• Ornamenten en schoorstenen.
• Schilderwerk, kerken en torens, grote kunstwerken, natuurbeheer, aanleg golfbanen.

Kortom: voor inspecties waarbij een gebouw moeilijk bereikbaar, kwetsbaar of gevaarlijk is, en voor inspecties van (grote)terreinen of natuurgebieden is de drone een ideale én betaalbare oplossing.

Nulmeting

Nulmeting

Een nulmeting, ofwel een vooropname is een inventarisatie van de huidige bouwkundige situatie waarbij de resultaten worden meegenomen als uitgangspunt voor verder bouwkundig onderzoek.

De eerste stap in het verbeter- en veranderproces is de nulmeting en brengt de huidige situatie in kaart. Als er geen gegevens zijn over de huidige situatie is het moeilijk om te zien of doorgevoerde veranderingen en verbeteringen daadwerkelijk resultaat hebben gehad.

Er is immers geen vergelijkingsmateriaal van de beginsituatie. Een nulmeting zorgt er dus voor dat er wel gegevens van de beginsituatie zijn, zodat er na het doorvoeren van verbeteringen/veranderingen een vergelijking gemaakt kan worden.